Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович згадав про проблеми "чорнобильців"

П'ятниця, 26 квітня 2013, 09:22

Держава повинна приділяти максимальну увагу вирішенню проблем постраждалого від аварії на ЧАЕС населення та посиленню його соціального захисту.

Про це йдеться у зверненні президента Віктора Януковича до дня чорнобильської трагедії.

"Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей... Україна сьогодні вшановує героїв, які у різний час самовіддано рятували нашу землю, не допустивши розповсюдження смертельної небезпеки", - зазначив він.

Янукович висловив "подяку державам, народам, усім небайдужим, хто продовжує надавати допомогу у ліквідації згубних наслідків аварії, тим, хто нині виконує відповідальну роботу з їх мінімізації, зводить нове надійне укриття над зруйнованим реактором".

"Пам’ять про велику трагедію закликає до згуртування та консолідації зусиль влади й суспільства навколо вирішення складних завдань, пов'язаних із реалізацією проектів створення на Чорнобильській АЕС екологічно безпечної системи, реабілітації забруднених територій, їх подальшого розвитку", - зазначив президент.

Це потребує постійної мобілізації значних бюджетних коштів і трудових ресурсів, додав він.

Однак "максимальну увагу держава повинна приділяти розв'язанню проблем постраждалого населення, постійно дбати про посилення соціального захисту людей, обпалених Чорнобилем", наголосив Янукович.

О 00:50 у п’ятницю в Києві відбулася церемонія покладання квітів до Меморіального кургану загиблих під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, у ній взяли участь віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, голова КМДА Олександр Попов, директори департаментів КМДА та інші чиновники.

Близько 1-ї ночі традиційно розпочався поминальний молебень за загиблих і померлих від наслідків аварії на ЧАЕС 27 років тому, крім того було запалено свічки за здоров’я живих та упокій померлих у Храмі Входу Господнього в Єрусалим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: