Тюремники вже не знають, як умовити Тимошенко показатися суду

П'ятниця, 26 квітня 2013, 10:16

Юлія Тимошенко не дає однозначної відповіді на запитання щодо згоди прибути в суд або взяти участь у його засіданні шляхом відеоконференції.

Про це йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби за 26 квітня.

"Тимошенко ще раніше була ознайомлена із повідомленням суду щодо запланованого на сьогодні, 26.04.2013 р., допиту одного зі свідків у кримінальній справі стосовно організаторів замовного вбивства Є.Щербаня. Однак, будучі поінформованою про це засідання, засуджена не висловлювала своєї позицію з цього приводу", - заявляє ДПтС.

"Заяв від неї про готовність вирішення питання щодо необхідності її подальшого перебуванням у стаціонарному закладі задля етапування, а також щодо згоди чи незгоди брати участь у засіданні шляхом відео-конференції не надходило", - інформує служба.

За словами тюремників, під час спілкування з керівництвом колонії на предмет окреслених питань Тимошенко, "як і раніше, не надає однозначної відповіді на жодне з поставлених запитань".

Зокрема, за результатами останнього спілкування із нею, керівник колонії Ігор Колпащіков зазначив, що "сценарій поведінки Тимошенко залишається поки що незмінним".

"Я вже не знаю, як її запитувати та як їй пояснювати, що ми готові у будь-який момент забезпечити її право на участь у судовому засіданні, як мінімум у двох варіант – відеоконференція або етапування за умови дотримання усіх вимог законодавства та наявності її волі без звинувачень нас у подальшому", - сказав він.

Начальник колонії запевнив, що продовжує спроби отримати відповідь від засудженої, в той час коли всі необхідні заходи для етапування (конвой, міліція, ДАІ), як завжди мобілізовані і також в очікуванні рішення Тимошенко.

О 16 годині 26 квітня у київському суді мають допитати Петра Кириченка – помічника Павла Лазаренка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування