Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Батьківщині" вимагають вигнати з фракції шістьох депутатів

П'ятниця, 26 квітня 2013, 15:02

Вісім обласних і одна міська організація партії "Батьківщина" вимагають виключення зі складу фракції шести народних депутатів, яким закидають "зраду опозиційних інтересів".

Про це на прес-конференції заявили народні депутати "Батьківщини" Юрій Одарченко, Роман Ілик та Олександр Чорноволенко, повідомляє "Тиждень".

Вони зазначили, що місцеві партосередки "Батьківщини" та рядові партійці обурені тим, що цілий ряд депутатів від "Батьківщини" порушили партійну дисципліну і не проголосували за висловлення недовіри уряду Азарова.

В зверненні вимагається виключити з фракції депутатів Віталія Данілова, Дениса Дзензерського, Миколу Мартиненка, Андрія Павелка, Леоніда Сергієнка та Сергія Фаєрмарка.

Даний документ уже прийнято київською міською, львівською, херсонською, хмельницькою, київською, одеською, черкаською, рівненською обласними та кримською республіканською організацією.

"Ми вимагаємо від фракції проявити партійну дисципліну і вже на найближчому засіданні виключити "тушок" зі свого складу. Ми не хочемо бути об’єднаними зі зрадниками, бо нам соромно дивитися в очі нашим виборцям", - зазначив Одарченко.

Відповідаючи на питання, як будуть діяти ініціатори виключення нардепів у випадку, якщо фракція не підтримає їхню пропозицію, Одарченко зазначив, що він не припускає такого варіанту.

Також один з керівників районних організацій "Батьківщини", заявив, що доцільно поставити питання про персональну відповідальність тих опозиційних лідерів, які рекомендували шестеро вищезгаданих депутатів до включення в партійний список.

"Зазначимо, що усі згадані депутати вважають такими, що потрапили в парламент за квотою Арсенія Яценюка", - пише видання.

Як відомо, 19 квітня Верховна Рада не змогла висловити недовіру Кабінету міністрів.

"За" відставку уряду Азарова проголосували 190 народних депутатів з 226 необхідних.

Під час голосування за відставку уряду в залі Ради були відсутні 14 депутатів з опозиційних фракцій – по 7 з "Батьківщини" та УДАРу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування