Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк заявив, що Митний союз вигідний лише Росії

Субота, 27 квітня 2013, 01:26

Народний депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк заявив про відсутність рівності серед членів Митного союзу.

Про це він сказав в ефірі програми "Шустер Live".

"Росія в рамках Митного союзу має 57% голосів. А Казахстан і Білорусь по 21,5%. Тобто хто приймає рішення, зрозуміло", - заявив Тарасюк.

На цю репліку радник президента РФ Володимира Путіна Сергій Глазьєв заявив, що наведені Тарасюком дані застарілі і були змінені 2 роки тому.

Водночас депутат від "Батьківщини" наполіг на своєму: "Розподіл доходів у рамках Митного союзу у співвідношенні 88 на 7,3 і на 4,3. Тобто відповідно Росія, Казахстан і Білорусь. Тобто хто буде отримувати кошти від Митного союзу, із загального казана, зрозуміло – Росія".

"Угоду про зону вільної торгівлі з Росією ми підписали у 1993 році. Вона так і не запрацювала. Угоду в рамках CНД була підписана у 1994 році. Вона так і не запрацювала. Чому вона не запрацювала? Тому, що Росія її не ратифікувала. А те, що нещодавно було підписано – це вже результат перегляду", - зазначив Тарасюк.

"В підписаній новій угоді про ЗВТ в рамках СНД одна Росія лише має більше 100 позицій вилучення зі статусу угоди про ЗВТ", - додав він.

Як відомо, радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом закриває назавжди можливість участі України в Митному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...