"Батьківщина": рішення комісії щодо Тимошенко продиктоване Януковичем

Субота, 27 квітня 2013, 19:52

"Батьківщина" розцінює рішення комісії при президенті з питань помилування щодо Юлії Тимошенко виключно як політичне та продиктоване особисто президентом.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції "Батьківщина", поширеній її прес-службою.

"Дане рішення вкотре підтвердило замовний характер справ, порушених проти Юлії Тимошенко, та пряму зацікавленість Януковича в тому, щоб його головний політичний опонент продовжував незаконно перебувати за ґратами. Адже рішення комісії про помилування носять лише рекомендаційний характер, а президент приймає особисте рішення про помилування тієї чи іншої особи", - зазначили в партії.

"Відмовившись помилувати Юлію Тимошенко, режим Януковича перекреслює європейську перспективу України, оскільки негайне звільнення політичних в’язнів та припинення політично вмотивованого кримінального переслідування проти опонентів влади є однією з принципових вимог Європейського союзу на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Україною", - додали в прес-службі.

Там зазначили, що комісія, по суті, втекла від відповідальності, "сховавшись за юридично беззмістовним виправданням" про те, що нібито не може вносити відповідні пропозиції, поки триває розслідування кримінальних справ проти Тимошенко та не завершено їх судовий розгляд.

"На сьогодні немає жодних юридичних підстав, які заважають винести позитивне рішення в цій справі, крім відсутності політичної волі у Віктора Януковича", - переконані в "Батьківщині".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування