Тимошенко можуть звільнити лише після виборів 2015-го - Фесенко

Понеділок, 29 квітня 2013, 14:31

Якщо Юлію Тимошенко і звільнять, то тільки після президентських виборів 2015 року.

Такий прогноз озвучив політолог, керівник Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, пише "ЛігаБізнесІнформ".

За словами політолога, в останні дні стало ясно, що сценарій звільнення екс-прем'єра, якщо такий і відбудеться, буде відрізнятися від сценарію звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка, оскільки комісія з помилування фактично дала негативну відповідь на прохання про її звільнення.

"На мій погляд, це очікуваний сценарій. Моя думка: якщо Юлію Тимошенко і звільнять, то це відбудеться після президентських виборів 2015 року. Зараз шансів на звільнення Тимошенко ... більше ніж півроку тому, але менше, ніж у випадку з Юрієм Луценком", - сказав він.

Фесенко підкреслив, що деякі зрушення в даному питанні можливі після оприлюднення рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Тимошенко.

Втім, за словами політолога, українська сторона може відреагувати на рішення ЄСПЛ так само, як відреагувала на його рішення за скаргою Луценка - виплатою штрафу, хоча, на думку політолога, можливі й деякі процедурні поступки.

Як відомо, у суботу комісія при президенті відмовилася рекомендувати главі держави помилувати Тимошенко через триваючі судові розгляди.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відмовилася коментувати рішення комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News