Медики і місцеві активісти теж просять Януковича звільнити Тимошенко

Понеділок, 29 квітня 2013, 14:44

Низка українських медиків звернулись до президента Віктора Януковича з проханням звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко з-за ґрат.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Лікарі зазначають, що "з початку захворювання ув’язнена Тимошенко практично не отримувала належної фахової медичної допомоги, хвороба набула хронічного характеру і до цього часу залишається загроза інвалідизації пацієнтки".

У зверненні підкреслюється, що для лікування Тимошенко тепер необхідно застосовувати сучасні методики, які наявні лише закордоном і нагадують, що "зарубіжні медики неодноразово висловлювали готовність прийняти екс-прем’єр-міністра для лікування закордоном, зокрема у німецькій клініці "Шаріте".

"Просимо Вас прийняти рішення про звільнення від відбуття покарання Тимошенко, яка має істотні проблеми із здоров’ям і потребує повноцінного лікування, дозволити отримати належне лікування закордоном, а також забезпечити їй повну юридичну та політичну реабілітацію", - зазначають медики.

Серед підписантів звернення: екс-міністр Микола Поліщук, доктор медичних наук, професор Ольга Богомолець, державний секретар Міністерства охорони здоров’я у 2001 – 2002 рр. Сергій Шевчук, директор Інституту біохімії НАН України, професор Сергій Комісаренко, заслужений лікар України, екс-міністр охорони здоров'я, кандидат медичних наук Василь Князевич та інші.

У свою чергу "громадські діячі Тернопільської, Чернівецької, Вінницької, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей" теж звернулися до Януковича з проханням звільнити Тимошенко "та забезпечити її повну юридичну та політичну реабілітацію".

"Журналісти, художники, педагоги, депутати місцевих рад закликають Віктора Януковича "проявити милосердя" та до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як відомо, комісія при президенті відмовилася помилувати Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування