У Кожари божаться, що звільнень через економію не буде

Середа, 3 квітня 2013, 12:38

У Міністерстві закордонних справ підтвердили зменшення фінансування апарату і дипломатичних установ.

Цю інформацію підтвердив заступник міністра закордонних справ - керівник апарату Андрій Олефіров, якого цитує прес-служба відомства.

"Варто відзначити, що в умовах світової фінансово-економічної кризи, заходи жорсткої економії на сьогодні змушені вживати практично всі держави світу, в т.ч. країни ЄС", - уточнив він.

"У такій ситуації, на наше переконання, першочерговим завданням МЗС є оптимізація видатків зовнішньополітичного відомства з одночасним спрямуванням фінансування на найбільш пріоритетні напрямки зовнішньої політики, визначені керівництвом держави", - зазначив дипломат.

Олефіров повідомив, що усі заходи економії, які вживає і вживатиме МЗС, відбуваються в повній відповідності до законодавства, зокрема законів "Про дипломатичну службу", "Про відпустки" та Бюджетного кодексу.

"Протягом першого кварталу 2013 року МЗС було повністю забезпечено оплату праці як у Центральному апараті Міністерства, так і в закордонних дипломатичних установах, а також фінансування оренди службових та житлових приміщень, комунальних витрат", - уточнив він.

"На сьогодні в жодному разі мова не йде про кадрові скорочення в закордонних дипломатичних установах", - запевнив заступник міністра.

"Водночас, усвідомлюючи необхідність покращення фінансової ситуації, МЗС були визначені чіткі потреби щодо посилення фінансування окремих напрямків нашої роботи, про що міністром доповідалося главі уряду", - розповів Олефіров.

"За результатами прем’єром дано відповідні доручення щодо врахування цих потреб під час внесення змін до Держбюджету на 2013 рік", - підсумував він.

Як відомо, міністр закордонних справ Леонід Кожара підписав наказ про скорочення фінансування центрального апарату МЗС та дипломатичних представництв України за кордоном.

Зокрема, в центральному апараті МЗС до кінця травня заборонені всі короткострокові відрядження, а у посольства відправлені циркуляри, що наказують дипломатам, які в рамках планової ротації повинні були повернутися в Україну з довготермінового відрядження протягом 2013 року, зробити це вже до 30 квітня

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування