Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак зобов’язав комітети розглянути "недовіру" Азарову

Середа, 3 квітня 2013, 12:54

Спікер парламенту Володимир Рибак направив листи у всі комітети з вимогою на засіданнях розглянути опозиційний проект постанови про недовіру Кабінету міністрів.

Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, якого цитує прес-служба партії.

Він також наголосив, що питання відставки уряду "зрушило з місця".

"Ми звернулись до всіх керівників комітетів від опозиції, щоб сьогодні негайно розглянути це питання і на п’ятницю внести його до порядку денного", - додав Яценюк.

"Ми точно знаємо, хто проголосує за відставку уряду, - це наші опозиційні депутати. Ми виконуємо свою конституційну функцію, ми не згодні з цим урядом. Це голосування покаже наступне: хто голосує за постанову, той хоче відправити у відставку уряд. Хто голосує проти цієї постанови - підтримує уряд", - зазначив опозиціонер.

"Хочу подивитись, чи буде 226 "проти", що є фактично підтвердженням підтримки чи непідтримки кабінету Азарова", - наголосив він.

За словами глави фракції, питання скасування пенсійної реформи також включено до порядку денного Верховної Ради.

Він наголосив, що зараз робота парламенту залежить лише від одного - чи будуть провладні сили голосувати за призначення київських виборів, "чи далі, боячись програти вибори, будуть їх відтерміновувати".

За словами Яценюка, для написання спільної постанови про призначення київських виборів опозиція делегувала народного депутата від "Батьківщина" Руслана Князевича, від "Удару" Валерія Карпунцова та від "Свободи" Олега Махніцького.

"На превеликий жаль, в присутності голови парламенту Рибака регіонали і комуністи так і не назвали своїх осіб", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування