Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівців" затримали за замах на життя Горіної - ЗМІ

Середа, 3 квітня 2013, 18:55

Затримали сімох активістів від ВО "Свобода", яких підозрюють у "обстрілі" сніжками, льодом та землею депутатів під Верховною Радою

Про це 5 каналу повідомив один із затриманих Кирило Бабенцов, який зараз перебуває в Печерському райвідділі столичної міліції.

За словами активіста, правоохоронці порушили кримінальну справу за спробу вбивства депутатки-регіоналки Ірини Горіної.

"До мене близько 11 години ранку приїхали додому працівники міліції, вручили повістку про необхідність з'явитися в якості свідка, і доставили мене в Печерський відділок міліції, де я з того часу і перебуваю", - розповів Бабенцов.

"Слідчий провів зі мною допит і, наскільки мені стало відомо, порушено кримінальну справу про те, що начебто (депутатку, яку вчора закидали сніжками) намагалися вбити", - додав він.

Бабенцов також додав, що, за його інформацією, затримано ще близько шести членів партії "Свобода".

Водночас, відповідальний за зв'язки з громадськістю ВО "Свобода" Олександр Аронець на своїй Facebook-сторінці написав, що в райвідділку лише двоє "свободівців".

"Наші хлопці на даний момент не затримані. Їм вручили повістки про допит в якості свідків. Зараз в райвідділку двоє свободівців. Але знаючи наших правоохоронців, цілком ймовірно, що їх з допиту вже не випустять!", - сказав він.

Як відомо, у вівторок депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата.

Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування