Тюремники теж радіють рішенню Євросуду: тортур і камер у палаті Тимошенко не було

Вівторок, 30 квітня 2013, 17:37

У Державній пенітенціарній службі вважають, що Європейський суд з прав людини визнав дії їхніх співробітників щодо Юлії Тимошенко законними.

Про це йдеться у коментарі ДПтС рішення Європейського суду у справі Тимошенко.

Зокрема, у пенітенціарній службі підкреслили, що "суд визнав неприйнятними" скарги Тимошенко за статтею 3 Європейської Конвенції з прав людини щодо умов тримання та неналежного медичного лікування під час перебування під вартою.

"Судом також визнано, що Тимошенко приділялась значна увага з боку українських органів влади, які доклали зусиль значно більших, аніж зазвичай передбачається заходами з охорони здоров’я для усіх ув’язнених", - сказано у повідомленні.

У ДПтС також заявили, що в листопаді та грудні 2011 року представники Європейського комітету з попередження тортур відвідали Київський СІЗО, де утримувалася Тимошенко, "і не виявили жодних підстав для занепокоєння щодо стану здоров’я та медичного супроводу ув’язненої".

"Суд також визнав неприйнятною скаргу Тимошенко щодо цілодобового відеонагляду за нею в лікарні, а також надуманого нею побиття під час перевезення до лікарні 20 квітня 2012 року", - заявляють тюремники.

"Таким чином Європейський суд з прав людини офіційно підтвердив відсутність фактів катування або нелюдського, чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання відносно Тимошенко", - додали у службі.

У зв’язку з цим ДПтС "вкотре наголошує, що дії співробітників відомства відносно Тимошенко за час її перебування в Київському СІЗО, Качанівській виправній колонії та ЦКЛ Укрзалізниці в Харкові були законними та такими, що не принижували честь і гідність ув’язненої".

"Як наслідок, усі заяви з боку самої Тимошенко та її захисників були упередженими, необ’єктивними та такими, що безпідставно компрометували дії співробітників ДПтС", - заявляють тюремники.

Як відомо, Європейський суд із прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом.

У той же час Євросуд більшістю голосів установив, що порушення прав Тимошенко за ст.3 (заборона на катування) Європейської конвенції з прав людини не було.

Раніше Тимошенко скаржилася на цілодобове відеостеження за нею, в результаті чого навіть протягом місяця відмовлялася виходити з душу, розташованого у її палаті.

Присутність відеокамер визнав президент Віктор Янукович, який під час своєї прес-конференції дав наказ негайно припинити відеоспостереження за Тимошенко, після чого камери з її палати були демонтовані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування