Фюле про звільнення Луценка: це перший, але важливий крок

Неділя, 7 квітня 2013, 12:14

Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає рішення президента Віктора Януковича помилувати екс-міністрів Юрія Луценка та Георгія Філіпчука.

"Я вітаю рішення президента України помилувати Луценка і Філіпчука. Це - перший, але важливий крок, спрямований на вирішення проблеми виборчого правосуддя", - написав Фюле в неділю своїй сторінці на Twitter, передає Інтерфакс-Україна.

У той же час, партія "Батьківщина" вітає звільнення Луценка і вимагає звільнити всіх політичних ув'язнених.

"Сьогодні звільнений Юрій Луценко. Перш за все, щасливі його близькі, але, безумовно, щасливі ті тисячі й мільйони людей, які разом з ним брали участь в акціях "Україна без Кучми", "Повстань, Україно", які разом з ним, як польовим командиром Майдану, творили Помаранчеву революцію, які разом боролися проти режиму Януковича", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій у неділю.

У "Батьківщині" наголосили, що роки у в'язниці не зламали Луценка, як і екс-прем'єра Юлію Тимошенко. "Вони продовжили боротьбу навіть в ув'язненні", - наголошується в заяві.

"Сьогодні ми отримали можливість спілкуватися з ним не через грати, а очі в очі, чути його, бачити його, говорити з ним. Попереду у нас, друже, гора політичної роботи, яку нам треба зробити разом для звільнення всієї України та всіх політичних в'язнів", - підкреслено в заяві.

Разом з тим, лідер "УДАРу" Віталій Кличко назвав звільнення Луценка "найкращою новиною останнього часу".

"Сьогодні політв'язень Юра Луценко вийшов на волю. Після тиску на владу опозиції, громадськості, європейських інституцій. Я вітаю Юру і його родину, захоплююся їхньою мужністю і незламністю. До дій опозиції долучається принциповий і яскравий боєць!", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, 7 квітня президент Віктор Янукович помилував ряд засуджених, серед яких Луценко і Філіпчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News