Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко став для Європи "фантастичною новиною"

Неділя, 7 квітня 2013, 14:33

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц дякує наглядовій місії екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського за зусилля зі звільнення екс-міністра МВС України Юрія Луценка.

Відповідний запис президент Європейського парламенту зробив на своїй сторінці у Twitter, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дякую президентам Коксу та Кваснєвському за зусилля у помилування звільнення Юрія Луценка. Він тепер вільна людина, яка проведе першу ніч з родиною", - написав він.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт називає звільнення екс-міністра Юрія Луценка та інших "хорошим першим кроком", за яким потрібно зробити ще більше.

"Добре, що президент України сьогодні помилував Луценка і Філіпчука. Хороший перший крок. Демонструє, що може бути зроблено. Необхідно, щоб було ще більше", - написав глава зовнішньополітичного відомства Швеції на своїй сторінці у Twitter.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (Radosław Sikorski) називає звільнення екс-міністра Юрія Луценка обнадійливим сигналом перед самітом Східного партнерства, який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі.

"Звільнення Луценка - це рух у правильному напрямку, який зробив президент України Янукович. Це - обнадійливий сигнал перед самітом Східного партнерства у Вільнюсі", - написав Р.Сікорський на своїй сторінці у Twitter.

Експерт Європейського політичного центру Аманда Пол впевнена, що звільнення екс-міністра МВС України Юрія Луценка відкриває дорогу для підписання Угоди про асоціацію.

Таку думку вона висловила в неділю в Брюсселі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це фантастична новина, яку всі довго чекали і яка показує, що нарешті Київ слухає. Це відкриває дорогу для України підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі", - впевнена європейський експерт.

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський запросив звільненого від відбування покарання екс-міністра Міністерства внутрішніх справ України Юрія Луценка до представництва Євросоюзу.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкевичус (Linas Linkevičius) називає звільнення екс-міністра МВС України Юрія Луценка позитивним кроком для європейської перспективи.

"Хороша новина з України про звільнення Луценка. Більше таких позитивних кроків нададуть більше впевненості в європейській перспективі", - написав Л.Лінкевичус у Twitter.

Як відомо, з 1 липня Литва почне головувати в ЄС, і саме під час цього президентства відбудеться саміт Східного партнерства, на який покладаються надії щодо підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування