Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США схвалили звільнення Луценка, але застерігають від переслідувань

Вівторок, 9 квітня 2013, 10:34

Звільнення екс-міністра Юрія Луценка є важливим кроком на шляху до вирішення проблем із демократією та верховенством права.

Про це йдеться у заяві представника Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден, яку цитує прес-служба Білого Дому.

"США вітає рішення президента Януковича про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука", - йдеться в повідомленні.

"Це важливий крок на шляху до вирішення проблем із демократією та верховенством права в Україні, проте багато що ще належить зробити", - додала Хайден.

"Ми закликаємо українську владу припинити всі політично мотивовані переслідування, здійснювати всеосяжну судову реформу, щоб забезпечити не повторення такого виборчого правосуддя, і повністю виконувати рекомендації ОБСЄ, зроблені після парламентських виборів 2012 року", - зазначила вона.

"Сполучені Штати рішуче підтримують прагнення українського народу до демократичного, процвітаючого і європейського майбутнього, яке може бути реалізовано тільки шляхом продовження демократичних реформ і дотримання законності", - йдеться у заяві США.

"Ми як і раніше прихильні зміцненню наших двосторонніх відносин на основі наших спільних трансатлантичних цінностей", - підсумувала представник держави.

Як відомо, 7 квітня Янукович помилував Луценка і Філіпчука.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування