Влада підтвердила, що Янукович хоче виміняти Луценка на асоціацію

Вівторок, 9 квітня 2013, 13:45

Останні дії влади, в тому числі за рішенням питань "вибіркового правосуддя", створюють належну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Таку думку озвучив радник президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук на брифінгу у вівторок у Києві.

"Вважаю, що останні події і заходи, які були здійснені усіма гілками української влади в усіх сферах як внутрішнього життя, так і у взаєминах з ЄС, у тому числі у вирішенні деяких питань так званого "вибіркового правосуддя", свідчить про серйозний прогрес щодо створення належної політичної атмосфери", - зазначив він.

"Заради досягнення нашої основної ціни - підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту "Східне партнерство" у листопаді цього року", - сказав чиновник.

В.о. директора департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс заявив, що указ президента Віктора Януковича про помилування засуджених, у тому числі екс-глави МВС Юрія Луценка, було видано в рамках декриміналізації та гуманізації українського законодавства.

За його словами, указ слід розглядати в "широкому контексті впровадження визначених президентом і урядом України економічних і соціальних реформ".

Ці реформи, за інформацією МЗС, передбачені в порядку денному асоціації Україна-ЄС і стосуються реформування системи правосуддя, виборчого законодавства та реалізації інших першочергових заходів щодо інтеграції України до ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування