Затриманий лідер КУПР заявляє, що йшов із товаришами малювати в Ботсад

Середа, 1 травня 2013, 11:53

Лідер Коаліція учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко стверджує, що він та його товариші затримані неправомірно і безпідставно.

"Щойно на Хрещатику міліція затримала близько десятка активістів КУПРу. Наразі я і ще кілька активістів в автозаку", - написав він у Facebook.

"Мета затримання нам не відома. Жодних протиправних дій ми не вчиняли і не планували вчиняти. Ми мирно йшли по Хрещатику, маючи намір відсвяткувати свято в Ботанічному саду. В руках у деяких активістів були тільки чисті ватмани для малювання", - запевняє Мельниченко.

"На них не було нічого написано, жодних гасел тощо. На них активістки мали намір малювати магнолії в Ботанічному саду. Таким чином, ми намагалися організувати культурно-просвітницьке дозвілля в Ботанічному саду. Однак, мабуть, святкування відбудеться у міліції...", - пише лідер КУПР.

За його твердженням, "дії міліції були явно не правомірними та з перевищенням владних повноважень".

У свою чергу, МВС із цього приводу повідомляє: "Єдина спроба спровокувати конфлікт була раптово припинена".

"Близько 11 години декілька молодиків намагалися завадити учасникам ходи Хрещатиком та вчинити протиправні дії. Працівники міліції, які задіяні на охорону громадського порядку, відреагували миттєво та не допустили правопорушень", - запевняє МВС.

"Затримано 3-х осіб. Зараз вони доставлені до Шевченківського райуправління міліції Києва, з метою з'ясування обставин події та складання процесуальних документів для їх притягнення до відповідальності", - інформує відомство.

Раніше повідомлялося, що 4 активістів КУПР затримали під час демонстрації Компартії на Хрещатику за те, що вони намагалися зупинити ходу, жбурнувши фарбу в плакати на чолі колони, і відібрати один із плакатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування