На ході комуністів у Києві затримали КУПРівців

Середа, 1 травня 2013, 11:08

У центрі Києва почалася демонстрація комуністів і прихильників Компартії України, присвячена дню міжнародної солідарності трудящих.

Колону очолює лідер Компартії України Петро Симоненко, народні депутати Адам Мартинюк, Петро Цибенко та інші, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Декілька духових оркестрів супроводжують ходу.

За підрахунками кореспондента, близько 12 тисяч людей зібралися в середу на Хрещатику, а також прилеглих до нього вулиці Богдана Хмельницького й бульварі Тараса Шевченка.

Учасники сформували колони. У руках у них прапори Компартії України, транспаранти на підтримку Митного союзу, з антифашистськими гаслами. На багатьох червоні кепки, футболки з комуністичною символікою (серп і молот).

Першотравнева хода комуністів у Києві. Фото прес-служби КПУ
Першотравнева хода комуністів у Києві. Фото прес-служби КПУ

Серед учасників ходи багато як людей похилого віку, так і молоді.

Патрулі міліції розташовані траєкторією ходи, через певні проміжки.

Головне гасло акції: "Мир! Труд! Май! – За это надо бороться!".

Як очікується, об 11:30 на Європейській площі почнеться мітинг.

Пізніше журналісти бачили, як учасникам демонстрації КПУ роздавали по 50 гривень.

Між тим, міліція затримала декількох представників Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), які намагалися завадити ходу демонстрації комуністів.

За даними агентства, міліція не дозволила активістам КУПР забрати плакат в одного із учасників демонстрації та затримала їх.

Двох із "купрівців" вивели під руки, а одну активістку правоохоронці винесли на руках. При цьому руки дівчини були в жовтій і синій фарбі.

Цей інцидент не зупинив ходу.

За даними УНІАН, затримали 4 активістів КУПРу, зокрема – лідера організації Сергія Мельниченка. Він і троє товаришів жбурнули фарбу у плакати, які несуть у голові колони.

Дмитро Баркар у Twitter написав: "На Хрещатику мєнти затримали хлопця який хотів зупинити ходу комуністів. Стояв просто посеред вулиці й не відходив. Затримували грубо".

А Inna Nerodyk повідомила: "КУПРівців пов'язали на Хрещатику і повпихали в автозаки, і повезли геть".

За даними міліції, затримали 3 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування