Вибухи в Туреччині: загинули десятки людей

Субота, 11 травня 2013, 18:14

В результаті двох вибухів в турецькому місті Рейханли неподалік від турецько-сирійського кордону загинули не менше 40 людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Муаммер Гулер в ефірі телеканалу Ен-Ті-Ві, додавши, що понад 100 осіб постраждали.

Як повідомляє Інтерфакс, в суботу два начинених вибухівкою автомобілі злетіли у повітря біля будівлі мерії Рейханли і поштового відділення міста.

Прем'єр-міністр країни Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив в ефірі турецького телебачення, що ці вибухи можуть мати відношення до конфлікту в сусідній Сирії або до мирних переговорів з курдськими сепаратистами.

"Ми живемо в неспокійний час, ми вступили в нову еру, почавши процес вирішення курдської проблеми. Ті, хто не згодні з цим, могли зробити такі дії. З іншого боку, провінція Хатай знаходиться на кордоні з Сирією. Ці дії (вибухи) могли бути вчинені, щоб спровокувати нестабільність", - сказав прем'єр.

Пізніше стало відомо, що в Рейнхали прогримів третій вибух.

Як повідомляє Gazeta.ru з посиланням на Reuters, за попередніми даними причиною третього вибуху міг стати двигун автомобіля. За іншою інформацією, вибухнуло приміщення котельні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News