Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США журналістів Bloomberg викрили в шпигунстві

Понеділок, 13 травня 2013, 10:19

Інформаційне агентство Bloomberg опинилося в епіцентрі скандалу в США.

Федеральна резервна система й міністерство фінансів США почали перевірку діяльності агентства, повідомляє Комерсант-Україна.

Приводом для розслідування стали обвинувачення в тому, що Bloomberg надавало своїм журналістам доступ до торговельної інформації своїх клієнтів.

Приводом для критики з боку клієнтів і регуляторів послужив запит кореспондента в Гонконгу. Він запитав у представника инвестбанка Goldman Sachs про долю одного з директорів банку, який, як стверджував журналіст, довгий час не користувався інформаційним терміналом Bloomberg.

Журналіста цікавило, чи не звільнений топ-менеджер. При цьому журналіст назвав дату останнього входу топ-менеджера в систему й перелічив ряд запитів, які той зробив.

Представників Goldman Sachs обурило, що журналісти, що працюють на інформаційному порталі Bloomberg (їх близько 2,4 тис. по усьому світу), одержують доступ до даних торговельної системи Bloomberg, які є конфіденційними для всіх, крім учасників торгів. 

Представники Goldman Sachs стверджують, що навіть обмежений доступ до даних міг привести до інсайдерської торгівлі. Наприклад, одержавши дані про те, якими класами цінних паперів (облігаціями, акціями, US Treasures) цікавився хтось із високопоставлених клієнтів або які питання він задавав центру підтримки термінала, можна легко заробити гроші на біржі.

Багатьох турбує й той факт, що після декількох запитів по одному класу активів з боку клієнта на екрані його термінала спливло повідомлення від центру підтримки, що пропонує скористатися пов'язаними із цими активами продуктами компанії. Наявність подібних рад означає, що співробітники Bloomberg мали можливість спостерігати за діями клієнтів. 

Гендиректор Bloomberg Деніел Докторофф поспішив запевнити всіх у п'ятницю, що компанія ввела жорсткі обмеження на доступ до персональних даних клієнтів відразу після скарги Goldman Sachs. "Усвідомивши свою помилку, ми негайно вжили заходів",— говориться в повідомленні директора. 

Американські ЗМІ нагадують, що ініціатор розслідування — Goldman Sachs — не зовсім бездоганний борець із інсайдом: у швейцарському інвестбанку Credit Suisse нещодавно поскаржилися, що в Goldman Sachs прийняли на роботу колишню співробітницю групи Credit Suisse, що обвинувачувався в крадіжці конфіденційної інформації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...