Темник обіцяє витратити 2 мільярди на ліфти

Понеділок, 13 травня 2013, 16:09

Мінрегіонрозвитку планує направити 2 мільярди гривень на відновлення роботи 4 тисяч ліфтів у країні.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на брифінгу в понеділок, передає УНІАН.

Він уточнив, що така сума фінансування закладена у Програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

"Програмою передбачено, що ми повинні повністю замінити 4 тисячі ліфтів, які зараз знаходяться на простої, і модернізувати 700 ліфтів", - сказав Темник.

Міністр зазначив, що з регіонами планується відпрацювати спільні програми, в яких визначити, скільки необхідно залучити державних коштів, а скільки - інвестиційних.

"Кожна територія має визначитися, яким шляхом вони підуть", - додав він.

За даними Мінрегіону, термін експлуатації близько 25% з 92 тисяч ліфтів, що експлуатуються в Україні, перевищує 25 років.

Також глава Мінрегіону повідомив про плани до кінця поточного року завершити установку на підприємствах ЖКГ приладів технологічного обліку води та тепла.

"Дуже важливим є завдання до кінця 2013 року завершити оснащення приладами технологічного обліку. Ми плануємо, що за 2-3 роки ми повністю зможемо встановити прилади обліку як теплової енергії, так і води. Для цього заплановано на теплову енергію встановити близько 5,8 тисячі приладів обліку, на воду - близько 23,5 тисячі", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування