Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Більшість заблокувала звільнення Тимошенко і денонсацію "харківських угод"

Вівторок, 14 травня 2013, 11:57

Парламентська більшість блокує десятки опозиційних законопроектів на рівні комітетів.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Більшість у вигляді Партії регіонів системно відмовляється розглядати ті законопроекти, які потрібні сьогодні для України. Ті комітети, де є більшість Партії регіонів, відхиляють наші законопроекти. Наприклад, сьогодні вранці були роздані десятки рішень комітетів. Соціальні проекти, внесені опозицією, не підтримані профільними комітетами", - сказав він.

Зокрема, Яценюк навів приклад, що було відхилено законопроект про амністію у 2013 році "по відношенню до тисяч українців, які несправедливо потерпають від незаконного правосуддя", а також законопроект, який дає можливість звільнити Юлію Тимошенко.

Також, за його словами, Партія регіонів заблокувала десятки соціальних законопроектів опозиції.

Зокрема, зазначив Яценюк, комітетами відхилено законопроект про підвищення розміру соціальних стандартів та гарантій для відновлення соціального захисту громадян, законопроект про посилення відповідальності за порушення соціальних трудових гарантій і прав працівників, а також про захист професійної журналістської діяльності.

"Комітетом відхилено законопроект про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Пане голово, ви казали, що опозиція не вимагає денонсації угоди. Опозиція вимагає, але комітет, який контролюється Партією регіонів, це не зробив. Відхилено так само законопроект про денонсацію угоди між Україною та Республікою Кіпр, куди за останні два роки було відправлено 2 мільярди доларів", - сказав він.

"Відхилені десятки інших законопроектів, які сьогодні вкрай потрібні, щоб відновити соціальні, політичні та економічні права українців", - додав Яценюк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування