Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Великобританії ініціювали референдум щодо виходу із ЄС

Середа, 15 травня 2013, 10:43

Підготовлений Консервативною партією чинного прем'єра Девіда Кемерона документ визначає дату голосування і питання, яке буде задане підданим Її Величності.

Як очікується, що референдум має пройти не пізніше кінця 2017 - за умови, що торі вдасться здобути перемогу на виборах 2015 року, пише ZN.UA з посилання інформаційні агентства.

У цьому випадку виборцям буде задане конкретне питання, що передбачає відповідь "так" або "ні": "Чи вважаєте ви, що Великобританія повинна залишатися членом ЄС?".

Цікаво, що, будучи ініціатором референдуму, сам Кемерон не є прихильником виходу зі складу спільноти.

"Я вважаю, що ми повинні залишитися в ЄС. Нам вкрай важливо продовжувати бути учасниками єдиного ринку і мати можливість нарощувати свій вплив в Європі", - уточнив він.

У той же час, за словами Кемерона, подальше існування спільноти в його нинішньому вигляді неприпустимо.

"У наших національних інтересах реформувати ЄС, зробити його більш відкритим, конкурентоспроможним і гнучким", - заявив він днем ​​раніше у Вашингтоні на спільній прес-конференції з президентом США Бараком Обамою.

Кемерон визнав, що законопроект, перше голосування по якому пройде в середу, зіткнеться з опором з боку інших парламентських партій, перш за все, молодшого партнера консерваторів по правлячій коаліції - ліберал-демократів.

Варто відзначити, що вже зараз більшість британців підтримують вихід з ЄС.

Згідно з даними опитування, проведеного в кінці січня, за цей крок висловилися 40% жителів королівства. Трохи менше - 37% - вважають, що країна повинна залишитися членом Євросоюзу. Ще 23% респондентів поки не визначилися з вибором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: