Рада створила комісію по розслідуванню діяльності Богатирьової

Середа, 15 травня 2013, 15:12

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів неефективного використання коштів та зловживань у Міністерстві охорони здоров'я.

За відповідну постанову проголосували 205 депутатів при необхідних 150 голосах.

Комісія повинна розслідувати факти порушення законодавства при здійсненні держзакупівель, неефективного використання держкоштів і зловживань службовим становищем з боку посадових осіб МОЗ та інших держпідприємств, установ і організацій у сфері охорони здоров'я та фармацевтичної галузі.

Депутати пояснюють, що створили ТСК зважаючи на активну ліквідацію існуючої мережі закладів охорони здоров'я, що призвело до масового звільнення медперсоналу, неналежне виконання державних цільових програм та комплексних заходів з охорони здоров'я, незадовільного стану реалізації проекту впровадження екстреної медичної допомоги та інше.

Головою комісії обрано депутата від "Батьківщини" Анатолія Диріва, його заступником став депутат від "Свободи" Олег Гелевей.

ТСК також сформували 6 депутатів від Партії регіонів, троє від "Батьківщини", по одному від "Удару", "Свободи" та Компартії.

Як відомо, міністром охорони здоров`я є Раїса Богатирьова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News