Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв каже, що база для "асоціації" з ЄС буде готова до кінця травня

Середа, 15 травня 2013, 17:19

Секретар РНБО Андрій Клюєв упевнений, що є всі передумови для виконання критеріїв підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю "Євроньюз", коментуючи схвалення Європейською комісією проекту рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною, повідомляє прес-служба секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

Клюєв вважає це рішення Єврокомісії важливим кроком на шляху до підписання Угоди про асоціацію й створення зони вільної торгівлі Україна - Євросоюз.

Він сподівається, що всі критерії, окреслені у рішенні Саміту Україна - ЄС у лютому цього року, будуть виконані, бо для цього є всі передумови.

Клюєв сказав, що зараз у напрямку євроінтеграції узгоджено працюють усі гілки влади України. Як приклад він навів ухвалення у вівторок парламентом України декількох евроінтеграційних законів.

"Планується, що наступного тижня, у вівторок, має бути ухвалений іще один закон. Фактично законодавча база, яка має бути сформована для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, я сподіваюся, до кінця травня буде готова", - заявив секретар Радбезу.

За його словами, залишиться лише три питання, які необхідно буде доопрацювати, і цей пакет законодавчих змін зараз перебуває на розгляді Венеціанської комісії.

"Коли ми отримаємо висновок європейських експертів, тоді доопрацьовані законопроекти передамо до Верховної Ради, для розгляду й ухвалення. Я сподіваюся, що це станеться вже на цій сесії, тобто до середини липня", - сказав Клюєв.

За його словами, один із документів стосується судової реформи, у тому числі, повноважень Вищої ради юстиції. Цей законопроект також перебуває на вивченні Венеціанської комісії, зазначив Клюєв.

Президент 12 березня 2013 року доручив Клюєву координувати діяльність центральних органів виконавчої влади у сфері євроінтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування