Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фаріон попросила Пшонку дослідити, хто видає книжки Януковича

Середа, 15 травня 2013, 19:11

Депутати ВО "Свобода" Леонтій Мартинюк та Ірина Фаріон попросили Генпрокурора перевірити інформацію про діяльність ТОВ "Новий світ", яке нібито видає книжки президента.

Про це повідомила прес-служба політсили.

Зокрема, "свободівці" просять главу ГПУ Віктора Пшонку провести розслідування та з'ясувати чи має підприємство "Новий світ" документи на право друкувати книги, а також можливість підтвердити, що видавало книжки президента Віктора Януковича у 2011-2012 роках.

Також депутати хочуть дізнатися, яким накладом ці книги було видано і коли, а також яким фірмам-дистриб'юторам передано книги Януковича для розповсюдження.

Окрім того, Фаріон та Мартинюку цікаво, чи фінансові показники ТОВ "Новий світ" дають можливість виплачувати винагороду авторові у розмірі 15,551 мільйонів гривень на рік.

"Сумніви народних депутатів-націоналістів ґрунтуються на тому, що книжок, написаних Януковичем, немає ні в продажу, ні в бібліотеках", - зазначили у прес-службі "Свободи"

"У Фонді президентів України Національної бібліотеки ім. В. Вернадського представлено видання "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Як Україні далі жити". Але ці книги видано ще до того, як на них отримала право типографія ТОВ "Новий світ", - зазначили у політсилі.

"Виникають сумніви, чи зазначене підприємство взагалі друкувало книжки президента у 2011-2012 роках. Можливо, організація лише виплачувала винагороду авторові. У такому разі виникає підозра у вчиненні корупційного діяння з боку ТОВ "Новий світ"", – констатують "свободівці".

Як повідомляє сайт президента, ТОВ "Новий світ" отримало права на створені у 2005–2010 роках Януковичем книги "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на літературні твори, які в майбутньому створить автор.

Згідно з оприлюдненою на сайті президента декларацією про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2012 рік, Янукович отримав ще 15,551 мільйонів гривень авторської винагороди відповідно до умов видавничого договору, укладеного 2011 року.

З отриманої винагороди до бюджету було сплачено 2 мільйони 643 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування