На мітинг в Київ "регіонали" привезуть безхатченків з Донецька, - Свобода

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:23

Для участі в "антифашистському" мітингу 18 травня у Києві донецькі організатори набирають безробітних та осіб без визначеного місця проживання.

Про це заявили у Донецькій облорганізації ВО "Свобода" з посиланням на інформацію від місцевих активістів.

"Надходить інформація про те, що в Донецьку та інших містах области на бюджетних і приватних підприємствах робітників "запрошують" їхати на "регіоналівську" акцію в Києві 18 травня, пропонуючи за це по 200 гривень", - зазначили в "Свободі".

"Люди масово відмовляються від такого "заробітку", тому в організовані групи, що будуть їхати до столиці від Партії регіонів, набирають безробітних та осіб без визначеного місця проживання", - повідомляють опозиціонери.

Також до облорганізації "Свободи" звернулися студенти з кількох університетів міста зі скаргами на те, що їх примушують йти на мітинг "проти неофашизму", який організовує Партія регіонів 17 травня.

"У нас профком складає списки: скільки людей від кожної групи, кожного факультету має прийти на "антифашистський" мітинг. Явка туди обов'язкова. За відмову прийти погрожують проблемами в навчанні", – розповідають студенти Донецького національного університету.

"Приходять представники студентської профспілки і кажуть, що від кожної групи має бути по десять осіб на "концерті проти фашизму", – додає студент із Донецького державного університету управління.

Як відомо, 18 травня в Києві пройде фінальна акція опозиції "Вставай, Україно!".

Її прихильники пройдуть маршрутом Європейська площа – вул. Михайлівська – Софійська площа. За даними Київської міськдержадміністрації, "Батьківщина" погодилася покинути Європейську площу на 15 хвилин раніше, о 12:15. Партія регіонів нібито погодилася пересунути в часі свою акцію – Всеукраїнський марш проти фашизму - на одну годину й почати її на Європейській площі о 13:00.

17 травня прем'єр Микола Азаров дав вказівку міністру освіти "заборонити участь і не примушувати працівників вишів для участі в будь-яких політичних дійствах".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування