Профільний інститут: Звільнення мера Черкас не відповідає законодавству

П'ятниця, 17 травня 2013, 13:23

Рішення Черкаської міськради про звільнення з посади мера Сергія Одарича не відповідає законодавству.

Таким є висновок Інституту держави і права Національної академії наук, текст якого має Українська правда.

"Вважаємо, що рішення Черкаської міськради від 24 квітня 2013 року про дострокове припинення повноважень міського голови Одарича Сергія Олеговича не відповідає законодавству, оскільки не містить підстав для дострокового припинення повноважень міського голови, передбачених частиною 2 статті 79 закону про місцеве самоврядування", - сказано у висновку.

 
 
 

У свою чергу сам Одарич вважає, що судова справа про визнання нелегітимним рішення міської ради 24 квітня про його відставку насправді не така вже й важка, передає Прочерк.

"Це не якась кримінальна справа, де щось треба досліджувати. Тут робота полягає з документами. А документ один – рішення міськради. Тому справа з юридичної точки зору, як на мене, не варта виїденого яйця", – зазначив Одарич після того, як суд ухвалив рішення перенести судове засідання на 23 травня.

Адвокат Одарича Валентина Теличенко вірить, що рішення про відставку Одарича буде скасоване.

"Сьогоднішня неявка в судове засідання відповідача – це фактично капітуляція… Міськрада навіть не може пояснити, чому ж вони ухвалили таке рішення. Якщо врахувати, що кошти платників податків ідуть, як мінімум, на зарплату п’яти осіб юристів, які обслуговують міськраду, то дуже дивним є залучення ще додаткового юриста-адвоката з Києва", – зауважила Теличенко.

"Затягування цієї справи свідчитиме про залежність суддів. Тим не менше, я покладаю надію на український суд і, звичайно, дуже сподіваюся, що рішення міськради буде скасоване вже цим Соснівським судом, – зазначила адвокат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News