В учасників акції опозиції вкрали квитки на вокзалі

П'ятниця, 17 травня 2013, 14:48

На автоперевізників Львівщини чинять тиск, щоб вони не везли до Києва учасників акції "Вставай, Україно!".

Депутати від опозиції вимагають від правоохоронних органів, Львівської ОДА та прокуратури зупинити цей тиск, повідомляє сайт "Батьківщини".

У документі, зокрема, зазначається, що із наближенням 18 травня, на котре заплановано всеукраїнський марш протесту "Вставай, Україно!" у місті Києві, з різних міст Львівської області надходить дедалі більше інформації про посилення тиску на громадян, що є прихильниками опозиційних сил і планують взяти участь у даному заході, та на перевізників Львівщини.

"Особи, котрі представляються працівниками правоохоронних органів та ДАІ, погрожують численними перевірками, штрафами та позбавленням ліцензій на автоперевезення, якщо перевізники погодяться відвезти громадян на акцію протесту опозиції до столиці", - йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що такі дії правоохоронців порушують права громадян, які висловлюють свою політичну позицію, та є відвертим проявом тиску. Опозиційні депутати вимагають припинення грубих порушень фундаментальних прав громадян, що закріплені Конституцією України.


Коментуючи ситуацію на Львівщині, народний депутат, голова місцевої обласної організації "Батьківщина" Роман Ілик зазначив, що влада ретельно готувалась до заходу опозиції, зокрема, суботу, 18 травня, було завчасно оголошено робочим днем.

Окрім того, за його словами,  влада вдалась до такого заходу, як терміновий ремонт доріг на під'їздах до Києва саме напередодні 18 травня.

Водночас на брифінгу в парламенті Людмила Денисова заявила, що в Сімферополі невідомі викрали проїзні документи у прихильників опозиції з Криму, які планували їхати до столиці, щоб взяти участь в загальнонаціональній акції протесту "Вставай, Україно!" 18 травня.

У приміщенні залізничного вокзалу Сімферополя до групи активістів підійшли невідомі, вихопили 52 залізничні квитка, які були придбані прихильниками опозиції, та зникли в невідомому напрямку.

Денісова заявила, що незважаючи на перепони, керівники обласних організацій докладуть всіх зусиль, щоб доставити громадян до столиці на участь у мітингу 18 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування