Опозиціонери пробилися в міліцію повідомити про злочин на мітингу

Субота, 18 травня 2013, 15:04

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський та кілька нардепів після довгого очікування потрапили у будівлю столичного главка міліції, де напишуть заяву про злочин за фактом інциденту з БТР і бійкою мітингувальників.

 фото УП

Як повідомляє кореспондент "Української правди", спершу Кошулинський довгий час стояв перед закритими дверима главка – всередину його з невідомих причин не пускали.

фото УП
 фото УП

За його словам, він вже встиг подзвонити до глави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченко, "але результату немає".

Врешті решт віце-спікер зайшов у приміщення управління МВС в Києві, щоб написати заяву про злочин. Там же знаходяться Леся Оробець, Андрій Мохник та Андрій Михальчишин.

"Ми впіймали особу – провокатора, який був у БТРі і в нас є два свідки, які готови написати заяву про злочин", - сказав Кошулинський міліціонерам.

Під приміщенням главку також зібралося близько 30 людей, які переважно сваряться з міліцією, яка допустила бійку представників опозиції та "антифашистів2.

Через 20 хвилин Кошулинський вийшов з главку міліції. Він заявив, що "провокатора" передали працівникам МВС і тепер проводяться слідчі дії.

"Я вважаю, що це була спланована провокація. Ми знайшли в БТРі бензин, фарбу, які могли бути використані у сутичках проти людей. До того ж цей БТР міг піти на таран", - зазначив віце-спікер.

Він також відзначив бездіяльність міліції, яка довгий час не втручалася в події, а потім всю свою активність спрямувала проти "свободівців".

Натовп з-під главку міліції розійшовся. Так само потроху розходяться учасники мітингу на Софійській площі. Наразі там триває концерт.

Як відомо, раніше на вулиці Великій Житомирській, 5 сталася бійка між представниками партії "Свобода" і бійцями від Партії регіонів через БТР, який представники опозиції вимагали прибрати.

Під час бійки сторони використовували пляшки з водою і сльозогінний газ. Мітингувальники намагалися розгойдувати БТР, плануючи його перевернути, але це зробити не вдалося.

Міліція довгий час не втручалася в бійку, а стояла і спостерігала. До конфлікту приєдналися бійці "Беркуту", які розбороняли учасників бійки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...