Бійки на мітингах – це репетиція виборів - експерт

Понеділок, 20 травня 2013, 08:41

Багатотисячні вуличні акції опозиції та влади 18 травня є репетицією протистояння під час майбутньої президентської виборчої кампанії.

Таку думку висловив голова правління дослідницького центру "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє Німецька хвиля.

"Я з тривогою сприйняв новину про бійку, яка відбулася за участі опозиційних активістів та їхніх опонентів неподалік Софійського майдану. Це вже може бути репетицією громадянського протистояння. Бо всі розуміють, що на цих виборах багато що буде вирішуватись шляхом вуличної боротьби", – сказав експерт.

Порівнюючи мітинг опозиції та альтернативну акцію влади "В Європу – без фашистів!", Фесенко сказав DW, що обидві акції дуже скидаються на "політтехнологічну репетицію" президентської кампанії.

У свою чергу директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран сказав, що, попри революційну назву опозиційної акції – "Вставай, Україно!" –, країна повстати не могла.

"Революції готуються не на акціях, а копіткою роботою на місцях та в трудових колективах", – підкреслив Таран.

Натомість влада, на його думку, останніми роками взагалі не організувала жодної акції на підтримку курсу Януковича. "Всі вони були або проти міфічних фашистів чи проти чогось іще", – сказав експерт.

Таран вважає, що влаштований владою "антифашистський марш" – це одна з серії "розроблених Кремлем політтехнологій, спрямованих на розкол України".

Політолог нагадав, що це почалося ще до Помаранчевої революції. "Тоді Віктора Ющенка показували в Східній Україні у фашистському мундирі. А організаторів перших антикучмівських протестів вже тоді називали фашистами", – нагадав Таран.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування