Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче кримінал проти ПР за фашистські організації

Понеділок, 20 травня 2013, 12:05

Опозиція вимагає від Партії регіонів назвати перелік всіх фашистських організацій, що діють на території України, а від СБУ розібратися з ПР, яка не повідомила про злочин.

Про це заявив на погоджувальній раді лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми вимагаємо назвати конкретний перелік усіх фашистських організацій, які є в Україні. Якщо такі організації є, а Партія регіонів не повідомила, то ми вимагаємо порушити кримінальні справи за неповідомлення про злочин", - сказав він.

Він підтримав пропозицію фракції УДАР щодо заслуховування звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка по суботніх бійках.

Крім того, за його словами, фракція вимагає заслухати Генпрокурора Віктора Пшонки щодо не допуску опозиційних прихильників на мітинг 18 травня, та голову СБУ щодо ксенофобських та фашистських організацій.

Як відомо, у суботу, 18 травня, під час акцій у Києві група спортивних молодих людей влаштувала бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська.

Бійку почали знімати кореспондент "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель – і за це молодики побили їх до крові.

Пізніше журналісти виявили, що у нападі на Сніцарчук та Соделя брав участь голова Білоцерківської міськорганізації "Молодих регіонів".

В іншому нападнику журналісти опізнали Вадима Тітушка, який також проживає в місті Біла Церква.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...