Міліція почала розслідувати "бездіяльність у погонах"

Понеділок, 20 травня 2013, 14:48

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня.

Про це журналістам сказав в.о. начальника управління по зв'язках з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

"Вже є розпорядження керівника головного управління МВС у Києві почати службове розслідування з приводу бездіяльності працівників міліції, які здійснювали охорону громадського порядку на мітингу", - повідомив він.

Бурлаков зазначив, що важливо провести ретельну перевірку і встановити, чи могли взагалі правоохоронці припинити цей інцидент або втрутитися в нього.

Він також висловив упевненість, що в разі доведення провини правоохоронців, їм може загрожувати навіть кримінальна відповідальність за службову халатність.

Крім того, в.о. начальника управління зі зв'язків з громадськістю повідомив, що станом на 20 травня допитано вже близько 70 свідків і підозрюваних щодо цього інциденту, серед яких і працівники МВС, і депутати.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобоалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...