Міжнародний комітет вимагає розслідувати побиття журналістів

Вівторок, 21 травня 2013, 08:49

Міжнародний комітет з захисту журналістів, що знаходиться у Нью-Йорку, засуджує побиття журналістів 18 травня та бездіяльність міліції.

Про це йдеться у заяві Комітету.

"Комітет захисту журналістів засуджує побиття журналістів та бездіяльність міліції, та закликає владу притягти до відповідальності згідно з законом як нападників, та офіцерів", - сказано в заяві.

"Обурює те, що таке побиття відбулося напроти головної будівлі правоохоронних органів,а офіцери, які клялися захищати закон, стояли поруч", - заявила координатор програм Комітету захисту журналістів у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

"Влада має продемонструвати, що закон застосовується до всіх, та провести розслідування цього прикрого інциденту, затримати нападників та притягнути до відповідальності посадових осіб за халатність", - додала вона.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

Пізніше виявилось, що деякі нападники раніше брали участь у рейдерському захопленні будинку вчительки Ніни Москаленко та на виборах до Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування