МЗС рекомендує українцям не їздити вже до 11 країн

Вівторок, 21 травня 2013, 16:15

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від поїздок у Саудівську Аравію та Пакистан.

Про це заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у Києві у вівторок, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в королівстві Саудівська Аравія, викликаної стрімким поширенням вірусу атипової пневмонії (коронавірусу), МЗС рекомендує громадянам України утриматися без крайньої необхідності від поїздок до цієї країни, а у випадку перебування на території королівства намагатися максимально обережно поставитися до відвідування місць, де були зафіксовані випадки захворювання атиповою пневмонією", - сказав він. 

Перебийніс уточнив, що хвороба виявлена в низці провінцій країни, більшою мірою у великих містах – Ер-Ріяд, Джидда й Даммам.

Міністерство охорони здоров'я Саудівської Аравії повідомило про виявлення шести нових випадків захворювання людей атиповою пневмонією (її викликає вірус). Усього, починаючи з вересня 2012 року, у королівстві на новий вірус захворіли 26 осіб, 15 із них померли. 

Від поїздок у Пакистан МЗС рекомендує утриматися у зв'язку із загостренням ситуації з загрозами терористичних актів.

Також на даний момент залишаються чинними рекомендації утриматися від поїздок до Єгипту (окремі міста), Лівії, Іраку, Сирії, Еритреї, Алжиру, Центрально-Африканської республіки, Малі та Гвінеї

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування