Посол Великобританії нагадав, що у ЄС пресу не б'ють

Вівторок, 21 травня 2013, 17:23

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт сподівається, що правоохоронні органи розслідують інцидент з побиттям журналістів 18 травня на належному рівні.

"Це завжди прикро, коли під час демонстрацій виникають інциденти, що переходять у насильство і конфронтацію, від чого постраждали звичайні громадяни, а також журналісти, які виконували свою роботу", - сказав британський посол, коментуючи даний інцидент.

Він підкреслив, що для Європи свобода ЗМІ має дуже важливе значення, тому дипломат розчарований тим, що таке сталося.

"Ми стежимо за тим, як дотримується свобода слова в Україні, адже це один з головних елементів вільного, успішного суспільства. Без свободи ЗМІ не буде демократії, без цього не можна побудувати успішну основу майбутнього будь-якої країни", - підкреслив Сміт.

Він висловив надію, що українські компетентні органи проведуть розслідування цього інциденту на належному рівні і дадуть відповіді на всі питання.

"Нас також турбують повідомлення в ЗМІ про те, що міліція не відразу відреагувала на події, що не зупинила цю конфронтацію, і не запобігла інциденту. Але я сподіваюся, що компетентні органи, що займаються розслідуванням цього випадку, дадуть належну оцінку події і вживуть всіх необхідних заходів, щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому", - зазначив дипломат.

Як відомо, 18 травня поряд з місцем проведення акції опозиції "Вставай, Україно!" в Києві невідомі молоді люди почали бійку, в результаті якої постраждали журналіст Ольга Сніцарчук і фотограф Влад Содель.

За повідомленнями ЗМІ, призвідники бійки є членами спортивного клубу "Будо" з Білої Церкви (Київська область).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...