Посол ЄС: продавати трубу Україну ніхто не зобов'язував

Середа, 22 травня 2013, 15:41

Між Україною та Євросоюзом немає домовленостей і положень, які б зобов'язували українську сторону приватизувати свою газотранспортну систему.

Про це заявив глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський в ефірі 5 каналу, якого цитують "Українські новини".

"Ми з вами опинилися в ситуації, коли ми чуємо коментарі, які мають політичний підтекст і виходять за межі справжнього обміну думками між українською і європейською стороною", - сказав він.

"Питання української газотранспортної системи - це внутрішнє питання України, і немає нічого в україно-європейських відносинах або в європейському законодавстві, щоб зобов'язувало Україну здійснити приватизацію газотранспортної системи. Але все-таки, це залишається як один з варіантів", - зазначив посол.

Так він прокоментував заяви про позитивну оцінку європейськими експертами законопроекту про приватизацію ГТС.

Томбінський підкреслив, що в даному питанні Україні важливо дотримуватися міжнародних домовленостей і зобов'язань, в тому числі встановлених угодою про Європейське енергетичне співтовариство.

Крім того, на думку посла, українській стороні важливо і корисно скористатися досвідом, які мають інші країни, і використовують його на своїх внутрішніх ринках в газовій сфері.

Як відомо, раніше глава Верховної Ради Володимир Рибак зазначив, що парламент не має наміру розглядати законопроект про дозвіл приватизації газотранспортної системи на пленарних засіданнях 21-24 травня.

За його словами, дане питання буде внесено на розгляд Ради, коли буде знайдене узгоджене рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування