Тігіпко вірить, що за три роки українцям не треба будуть візи в ЄС

Середа, 22 травня 2013, 23:29

Депутат Партії регіонів Сергій Тігіпко впевнений, що ЄС введе безвізовий режим для громадян України до 2015 року.

Про це він сказав під час онлайн-конфренції на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Мені здається, ми близькі як ніколи до отримання цього режиму. Нам залишилося прийняти два складних закони... Очікується, що до кінця 2014 року ми отримаємо безвізовий режим (з ЄС). Але до цього часу ми будемо робити максимум, щоб розширювати перелік тих категорій громадян України, які мають більш спрощений режим отримання віз", - написав він.

Водночас Тігіпко зазначив, що після прийняття рішення про безвізовий режим з Україною буде відбуватися імплементація цього рішення в країнах ЄС, що може тривати 1-1,5 роки.

Як відомо, президент Віктор Янукович впевнений, що в недалекій перспективі громадяни України зможуть подорожувати в ЄС без віз.

Посол Словаччини в Україні Павол Гамжик припускає, що якщо угоду про асоціацію між Україною і ЄС не буде підписано в листопаді, то процес лібералізації візового режиму ЄС для українців сповільниться.

15 травня Еврокомісія схвалила рекомендації Раді ЄС підписати угоду про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі (Литва) у випадку виконання Україною всіх вимог ЄС.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...