Макеєнко: депутати зловживають ТСК - машина, шана і все відразу

Четвер, 23 травня 2013, 13:19

Депутати зловживають правом на створення тимчасових слідчих комісій у парламенті.

Про це заявив глава регламентного комітету, депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко, передають "Українські новини".

"У нас вже більше 40 постанов про створення слідчих комісій... Створюють слідчі комісії з якимось таких загальнодержавних питань. Коли їх дуже багато, то падає їх актуальність", - сказав він.

Макеєнко вважає за необхідне розробку окремого закону про слідчі комісії Ради, в якому чітко були б прописані права комісії та їх обов'язки.

Також, на його думку, частина слідчих комісій економічного характеру поступово перетворюється на елемент шантажу і використовується депутатами у власних цілях.

Крім того, глава регламентного комітету вважає, що частина депутатів використовують слідчі комісії для власного піару і благоустрою життя.

"Кожен депутат, коли очолює слідчу комісію, це машина, кабінет, приймальня, секретаріат і все технічне забезпечення. Це теж правда. І все відразу це з'являється. Плюс візитка, плюс шана. Це стосується всіх комісій", - додав він.

У зв'язку з цим, на думку Макеєнка, необхідно якось регламентувати і унормувати роботу комісій і приводи для їх створення.

Як відомо, раніше Верховна рада створила ТСК щодо побиття журналістів 18 травня та розслідування інших фактів тиску на ЗМІ, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування