Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкіль просить опозицію допомогти з отриманням політпритулку

Четвер, 23 травня 2013, 15:03

Андрій Шкіль, який не пройшов у Раду на останніх виборах, звернутися до опозиціонерів з проханням посприяти в отриманні політичного притулку у Франції.

Про це повідомляє "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на позафракційного депутата Сергія Міщенка.

Як відомо, Шкіль побоюється арешту за старою кримінальною справою 2001 року в ході акцій "Україна без Кучми" і прагне отримати політпритулок в країнах ЄС.

"Позавчора спілкувався з Андрієм. Він попросив мене звернутися до опозиціонерів з проханням посприяти в отриманні політичного притулку у Франції. Його прохання виконав. Поговорив з багатьма депутатами з трьох опозиційних фракцій і запропонував їм направити відповідні документи до французького парламенту і в Мінюст. У відповідь - тиша", - розповів депутат.

"Особисто я вже відправив звернення-прохання, щоб французька влада швидше і позитивно вирішила питання Шкіля", - додав він.

Міщенко, за сумісництвом очолює групу дружби парламентів України та Франції, розповів, що Шкіль оселився в передмісті Парижа. Орендує там невелику квартиру.

А ось на питання, чи має екс-депутат за кордоном бізнес (і взагалі, за чий рахунок живе), відповідати відмовився.

"Навіщо шкодити людині - наші спецслужби можуть відреагувати на інформацію, яку я вам надам", - туманно натякнув Міщенко.

Як відомо, раніше Чехія відмовила на прохання Шкіля про політичний притулок, оскільки у нього в закордонному паспорті стоїть французька мультивіза, а значить просити притулку потрібно у Франції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...