Тимошенко рішуче підтримує асоціацію з ЄС - посли

Четвер, 23 травня 2013, 15:51

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко рішуче підтримує підписання Угоди про асоціацією з ЄС наприкінці 2013 року.

Про це на брифінгу перед лікарнею "Укрзалізниці" в Харкові після зустрічі з Тимошенко заявили посол ЄС в Україні Ян Томбінський і посол США в Україні Джон Теффт.

"Вона висловила свою рішучу підтримку, щоб асоціація з ЄС була підписана в кінці цього року", - цитує Томбінського УНІАН.

На питання, чи підтримує Тимошенко підписання Угоди про асоціацію, якщо кримінальне переслідування щодо неї не буде припинено, посол вдруге підкреслив, що Тимошенко "висловила свою рішучу підтримку і сильне бажання, щоб Угода про асоціацію була підписана".

Він також додав, що посли передадуть інформацію про зустріч з Тимошенко своєму керівництву, "і на підставі цього вже будуть робити висновки".

Томбінський додав, що зустріч з Тимошенко тривала 2,5 години, під час спілкування з екс-прем'єром посли обговорили "не тільки стан її здоров'я, а й політичні питання".

"І пані Тимошенко поділилася з нами своїми поглядами й оцінками відносин України з ЄС та відносин України з іншими партнерами", - зауважив Томбінський.

Крім того, він зауважив, що під час відвідування ЦКЛ "Укрзалізниці" посли мали можливість обговорити з лікарями стан здоров'я Тимошенко.

Наприкінці брифінгу Томбінський підкреслив, що під час зустрічі посли також нагадали, що для підписання Угоди про асоціацію Україна повинна виконати три умови: припинити застосування вибіркового правосуддя, провести реформу судової системи та змінити виборче законодавство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...