Організатори гей-параду планують його провести, попри заборону

П'ятниця, 24 травня 2013, 08:32

"Марш рівності", який планувала на 25 травня у Києві ЛГБТ-спільнота, спробують провести.

Про це заявили Радіо Свобода в Оргкомітеті КиївПрайду-2013, коментуючи рішення Окружного адмінсуду столиці, що заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва акцій, в тому числі "Маршу рівності".

"Ми передбачували, що нам щось зроблять, щоб завадити вийти на вулицю 25 травня у Києві", – заявила Радіо Свобода Олена Семенова, координатор із роботи з пресою Оргкомітету КиївПрайду-2013, в рамках якого збиралися провести наступної суботи у столиці "Марш рівності".

Як зазначила Семенова після рішення суду, про зміну дати проведення "Маршу рівності" у Києві не йдеться.

"Ми передбачували перешкоджання. У нас є план "b", план "с". Тобто, у нас є інші стратегії – як ми зможемо провести "Марш рівності". І якась із них вийде 25 травня. Таким чином чи іншим чином, але ми вийдемо і будемо протестувати. Саме цього дня, 25 травня. Про зміну дати "Маршу рівності" ми не говоримо", – повідомила Семенова.

У той же час, засновник громадської організації "Любов проти гомосексуалізму" Руслан Кухарчук повідомив "Комерсант-Україна", що акція протесту проти ЛГБТ також буде проведена.

"Акцію протесту ми все одно проведемо, визначимо місце і подамо заявку", - повідомив Кухарчук, заявивши, що швидше за все це буде відбуватися на Подолі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування