У Росії назвали можливу умову поступки в ціні на газ

П'ятниця, 24 травня 2013, 13:51

Президент Російського газового товариства Валерій Язєв не виключає поступок Україні щодо ціни на російський газ у разі "можливості втрати контракту".

Про це він сказав у п'ятницю на прес-конференції в Москві, повідомляє УНІАН.

"Ринки шкода втрачати, і ніхто не говорить, що це добре, але якщо будуть перешкоди непереборної сили, хто ж їх перестрибне. Це переговорний процес, це бізнес і ризики", - зазначив він.

"Я підтримую "Газпром", що він, скільки може, тримає (для України) високу ціну і одержує нормальний прибуток, а якщо з'являється можливість втрати контракту, тоді трохи поступляться у ціні", - сказав Язєв.

За його словами, така бізнес-логіка властива при торгівлі не лише газом, а й іншими товарами.

При цьому він підкреслив, що Росія співробітничає дуже активно з Україною з газових питань.

Язєв нагадав, що Україна є одним з найбільших споживачів російського газу, через яку також здійснюється транзит до Європи.

"Ми співпрацюємо постійно, пропонуємо варіанти – обмін активами між "Газпромом" і "Нафтогазом", ми готові разом з Україною експлуатувати її газотранспортну систему, у нас є ще ціла низка спільних програм", - сказав Язєв і додав, що така співпраця здійснюється лише там, де відповідає національним інтересам Росії.

Як відомо, Кабінет Міністрів 23 травня затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з об'ємом імпорту 27,3 мільярдів кубометрів.

Згідно з документом, надходження газу поточного року від російського газового монополіста компанії "Газпром" становитимуть 18 мільярдів кубометрів, від компанії Ostchem, підконтрольної українському бізнесмену Дмитру Фірташу, - 8 мільярдів кубометрів, від німецького газового трейдера RWE Supply & Trading - 1,3 мільярди кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування