Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель розчарований забороною "гей-параду" у Києві

П'ятниця, 24 травня 2013, 14:00

Європейська комісія з розчаруванням сприйняла рішення про заборону проведення публічних зібрань, окрім офіційних, у Києві, 25 травня.

Про це заявив представник єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.Таке в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У ЄС зазначили, що Марш рівності уже був скасований торік організаторами з причин стурбованості питанням безпеки", - сказав він.

"Отже, цього року делегація ЄС у Києві закликала місцеву владу й міліцію зробити все можливе, що в їхніх силах, щоб запобігти повторенню подібного сценарію під час запланованого Маршу рівності (25 травня), а також ефективно гарантувати права кожному на свободу зібрань, не ставлячи їхню особисту безпеку під загрозу", - зазначив Стано.

За його словами, минулого четверга, під час діалогу Україна - ЄС із прав людини, Брюссель нагадав Києву про фундаментальні права всіх громадян на мирні зібрання та свободу висловлювань.

"ЄС відзначає структурні вади в наявних законодавчих рамках і адміністративній практиці в Україні при реалізації права на мирні зібрання, про що докладно говориться в нещодавньому рішенні Європейського суду з прав людини у справі Веренцова", - сказав представник єврокомісара.

"Рівні права – це європейські цінності. Такі події, як Марш рівності, – це про соціальну стабільність і толерантність. Толерантність є невід'ємною цінністю для єднання будь-якого суспільства", - наголосив він.

Стано запевнив, що Європейська комісія віддана цінностям, закріпленим в угодах ЄС і Хартії основних прав, особливо, "коли йдеться про повагу прав людини й фундаментальних воль, включаючи свободу зібрань і висловлювань, так само як недискримінацію за ознаками статі, раси чи етносу, релігії чи віри, сексуальної орієнтації, інвалідності чи віку".

"ЄК буде продовжувати підтримувати й заохочувати заходи, спрямовані на подальше зміцнення сприятливого клімату для повного здійснення прав людини в наших країнах-партнерах, у тому числі, відкриті й конструктивні дебати з приводу визнання й захисту прав лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів, а також меншин у цілому", - запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування