Генконсул Росії у Криму не відмовляється від слів про татар

П'ятниця, 24 травня 2013, 14:37

Генконсул Росії в Криму Володимир Андрєєв не відмовляється від жодного свого слова щодо кримських татар.

Про це він заявив у коментарі "Комсомольській правді" в четвер увечері.

"Зовсім не шкодую і не відмовляюся від жодного мого слова, мої слова збудовані в логічну і стовідсотково правильну і принципову схему, від якої відступати просто смішно", - сказав він.

У той же час, Андрєєв відзначив, що серед кримських татар "є прошарок, активно присутній на політичній сцені, який брехню про історію (у тому числі про Велику Вітчизняну війну) виводить на сьогоднішній політичний порядок денний, відстоюючи якісь цілі". За його словами, дуже часто ці цілі антиросійські.

"Говорити про такі історичні моменти потрібно тільки об'єктивно, зі знанням історичної правди, що головна подія тих років - подвиг радянського народу і перемога у війні. І в цій перемозі є багато трагічних сторінок, у тому числі і депортація (яка, до речі, є трагедією не тільки кримськотатарського, але і всього радянського народу). І це злочин радянського керівництва, але виривати тему депортації з загальної картини - це і є брехня проти історії", - сказав консул.

За його словами, щодо кримських татар є й інші епізоди, які повинні бути зрозумілі і об'єктивно представлені. У тому числі і епізоди колабораціонізму, співпраці з фашистськими окупантами.

Як повідомлялося, раніше Андрєєв в інтерв'ю кримському телебаченню назвав кримських татар "зрадниками" і в різкій формі розкритикував фільм "Хайтарма".

Після цього МЗС України заявив представнику посольства РФ у Києві стурбованість української сторони у зв'язку з некоректними висловлюваннями генконсула.

У четвер МЗС РФ визнав висловлювання генконсула некоректними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування