Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Королевська: попередники витратили 100 мільйонів доларів не на те

Субота, 25 травня 2013, 10:17

Мінсоцполітики так і не впровадило єдину систему електронного управління соціальними фондами, на яку Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділив кредит у розмірі 100 мільйонів доларів.

Як повідомила в інтерв'ю ZN.UA міністр соціальної політики Наталія Королевська, міністерство почало освоювати кредитні кошти ще в 2005 році, в листопаді 2012-го гроші були повністю витрачені, однак система не запущена досі.

"Після приходу на посаду міністра я відразу зацікавилася цим проектом. Дійсно, його метою було створення сучасної системи управління в Мінсоцполітики. Світовий банк профінансував 100 млн доларів. Міністерство ці 100 млн освоїло до 1 січня 2013 р. (за фактом у листопаді 2012 р.). Я запитую, де та чарівна кнопка, яку можна натиснути і отримати всю необхідну інформацію? Мені кажуть: все чудово, система прекрасна, але... кнопка поки не знайдена!", - заявила глава Мінсоцполітики.

"Я хотіла побачити цей космічний апарат, який за такі гроші мав бути побудований, - з новими Гуглами, Фейсбуками і всім, що тільки можна собі уявити в сучасних технологіях. Але мені відповіли, що більша частина коштів була витрачена на ремонт приміщень, меблі, кондиціювання. Це все теж входило до кошторису проекту. Здавалося б, логіка правильна. Але система-то не працює!", - обурилася вона.

"Я завжди за те, що спочатку необхідно побудувати систему для виконання основних функцій, а потім робити ремонт. У даному випадку спочатку зробили ремонт, а систему так і не запустили", - констатувала Королевська.

Міністр також повідомила, що неробоча система була прийнята в експлуатацію в 2012 році, проте не змогла сказати, чи понесе за це відповідальність чиновник, який підписав акт прийому-передачі.

"Запустимо систему - розберемося. Якщо будуть виявлені зловживання, країна дізнається про своїх героїв", - заявила Королевська.

Глава Мінсоцполітики запевнила, що система буде запущена до середини наступного року - для цього вже підготовлені відповідні зміни до бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...