Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Австрії розповів, що потрібно Україні для Угоди з ЄС

Субота, 25 травня 2013, 17:06

Для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у листопаді Україні необхідно провести реформу судової та виборчої систем.

Про це заявив посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм у коментарі "Українським Новинам".

На його думку, відносини між ЄС і Україною мають тривалий процес розвитку, в результаті якого обидві сторони мають чіткі уявлення і розуміння цілей, які необхідно досягти для європейської інтеграції України.

''У лютому ми проводили саміт між Європейським Союзом і Україною, де ми погодили певні критерії і напрямки, в яких ми хочемо бачити реформи і прогрес, і крім того, там були озвучені більш чіткі вимоги та ініціативи, в основному пов'язані з правовими реформами в сфері правосуддя, прийняття правової основи для проведення перевиборів (на 5 одномандатних округах), а також реформи виборчої системи", - нагадав посол.

"Я думаю, це все ще досить великий обсяг роботи, який належить зробити Україні протягом найближчих декількох місяців, і потім ми побачимо, чи будемо ми готові до підписання Угоди про асоціацію'', - сказав Хайм.

При цьому він зазначив, що в Австрії бачать і цінують зусилля України у здійсненні реформ в позначених напрямках після проведення саміту ''Україна-ЄС'' в Бельгії.

Також, він підкреслив, що Україні необхідно зробити все, щоб проведення реформ стало необоротним процесом, і вони здійснювалися належним чином.

''Я думаю, це дуже важливо продемонструвати, що Україна готова і справді висловлює бажання реалізовувати позначені зобов'язання, і я сподіваюся, що ми будемо мати всі необхідні умови, при яких Угода про асоціацію буде підписана'', - додав Хайм.

Посол підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію повністю залежить від дій України.

Як повідомлялося, Австрія підтримує підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у ході 3-го саміту Східного партнерства у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування