У Попова днями чекають на рішення КС про вибори Києва. В КС не визначилися

Середа, 29 травня 2013, 10:35

Конституційний суд продовжує розгляд справи щодо виборів у Києві, і говорити про ухвалу є передчасним.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар КС Геннадій Черненко.

"Справа ще розглядається. Я думаю, що передчасно говорити про те, що рішення прийнято чи буде прийнято. На даний момент воно ще в процесі розгляду", - сказав він.

Черненко водночас зазначив, що у серед на пленарному засіданні продовжить розгляд цієї справи.

"У порядку денному пленарного засідання сьогодні одним з пунктів є це питання – продовження розгляду справи за цим поданням. Як буде далі – невідомо. Чи буде сьогодні прийнято рішення. Якщо ні, то буде розгляд на наступному засіданні", - сказав він.

"Скільки цих засідань (у справі) може бути – ніхто не знає", - додав він.

Черненко також додав, що жодних звернень про розгляд справи як невідкладної не поступало. Таким чином, справа може розглядатися за законом до 29 червня.

У середу газета Вести з посиланням на джерела в оточенні Олександра Попова повідомила, що у п’ятницю очікується рішення КС щодо виборів мера столиці.

Видання також наводить відповідь Київради в тому випадку, якщо КС визнає, що Київрада може працювати до 2015 року.

Суть відповіді полягає в тому, що вибори депутатів були позачерговими у 2008 році, то за законом, цей склад має працювати до моменту обрання нової Київради.

Видання зазначає, що вибори мера Києва можуть бути перенесені на 2015 рік з місцевими виборами, або вони відбудуться в серпні цього року.

Як відомо, 19 березня у Партії регіонів заявили, що 48 депутатів фракції підписалися під зверненням до КС щодо роз’яснень строків виборів мера столиці і Київради. ПР відмовляється голосувати за призначення виборів у Києві до рішення КС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування