МЕМОРАНДУМ ІЗ МИТНИМ СОЮЗОМ ГОТУЮТЬ НА 31 ТРАВНЯ

Середа, 29 травня 2013, 15:36

Меморандум про отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі буде підписаний 31 травня в Білорусі.

Про це заявив президент України Віктор Янукович після засідання президентів Казахстану, Росії, України і Киргизстану у Астані.

"Я хочу сказати, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем'єр-міністром", - розповів він.

За словами Януковича, таке рішення було прийнято в середу на засіданні глав держав Митного союзу в Астані (Казахстан) і відповідне доручення було вже дано.

У свою чергу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зачитав спільну заяву президентів країн Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь), що вони підтримують намір України стати спостерігачем у цій організації.

"Україна висловила намір отримати статус спостерігача в нашій роботі як у Митному союзі Єдиного економічного простору, і в майбутньому Євразійського економічного союзу... Ми їх намір підтримали і прийняли відповідне рішення", - розповів він.

За його словами, досягнута домовленість, що експерти підготують документи, щоб на наступному засіданні Вищої євразійської економічної ради їх схвалити.

Як відомо, Україна неодноразово заявляла про бажання працювати з Митним союзом за схемою "3+1", тобто брати участь в окремих угодах в рамках об'єднання, але не ставати його повноправним учасником, проте Росія називала такий підхід неприйнятним.

Європейський Союз неодноразово заявляв, що Україна не може одночасно бути членом Митного союзу ЄЕП і мати зону вільної торгівлі з ЄС.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News