Після звільнення журналістів ТВі знайшлись люди, готові фінансувати інтернет-ТБ

П'ятниця, 3 травня 2013, 10:41

Бізнесмен Валерій Пекар, який у зв’язку з ситуацією на ТВі запропонував створити суспільне телебачення в інтернет, повідомив, що 77 людей готові давати гроші.

Про це він написав у своєму Facebook.

Він провів опитування громадян, чи готові вони щорічно надавати кошти на суспільне телебачення, і яку суму вони готові виділити на це.

"Підіб'ємо підсумки вчорашньої реєстрації громадян для підтримки суспільного інтернет-телебачення. Зареєстровано 77 людей: 4 по $5000 + 8 по $1000 + 14 по $500 + 51 по $100 = $40.100", - написав він.

"Я абсолютно певен, що проект суспільного інтернет-телебачення може зібрати 1000 прихильників, які дадуть по $5000 щорічно. 100 таких людей я знаю особисто, а це вже півмільйона. Цих грошей вистачить на найкращу техніку та найкращих журналістів, які захочуть працювати на інтелектуальну, раціональну, відповідальну верхівку суспільства, а не на масу, що застрягла в пізньосередньовічній парадигмі мислення, але складає більшість населення (вибачте за неполіткоректність)" – зазначив Пекар.

Захищаючи таку модель суспільного телебачення, він наголосив, що таким чином "буде одна тисяча "співвласників", яких досить багато, щоб хтось із них міг визначати редакційну політику чи щоб влада могла ефективно тиснути через будь-кого з них на редакторів і журналістів".

"Ця тисяча обиратиме громадську наглядову раду. У нас звично шукають фінансування в олігархів — досить вже. Час дивитися на речі по-новому. В країні, де все розтрощено, від промисловості до сенсів життя, немає потреби відновлювати старі моделі", - наголосив він.

Як відомо, 32 журналісти ТВі заявили про своє звільнення з каналу, оскільки не можуть гарантувати своєму глядачеві надання об'єктивної та неупередженої інформації і вважають, що люди, які називають себе новими власниками та менеджерами телеканалу, зруйнували репутацію ТВі.

Згодом журналіст Мустафа Найєм заявив, що журналісти, які 29 квітня,звільнилися з ТВі, будуть створювати свій інтернет-проект.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування