В Януковича заперечили плани змінити територіальний устрій

Четвер, 30 травня 2013, 21:09

Радник gрезидента Марина Ставнійчук заперечує, що концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні передбачає зміну адміністративно-територіального устрою країни.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Тому в проекті Концепції реформування місцевого самоврядування...серед завдань першого етапу передбачено впровадження механізми демократії участі, прийняття закону про місцевий референдум, розширення повноважень та можливостей органів самоорганізації населення...", - наголосила Ставнійчук.

Вона також зазначила, що Концепція передбачає суттєву бюджетну децентралізацію.

На її переконання, тільки після того як буде проведена інвентаризація ресурсів, оцінено готовність до реформи всієї системи, підвищено професійну підготовку місцевого управлінського активу, можна буде говорити про конституційний перерозподіл компетенцій та повноважень від місцевих держадміністрацій до виконкомів відповідних органів місцевого самоврядування.

"Всі ж розмови про зміну адміністративно-територіального устрою України, укрупнення областей чи інша подібна "ненаукова фантастика" є позицією окремих політиків та експертів", - запевнила вона.

Як відомо, раніше депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Сергій Гриневецький виступив за обговорення громадськістю в рамках адміністративно-територіальної реформи моделі створення 8 регіонів замість існуючих 24 областей.

Депутат Ради від фракції "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що реалізація такої ініціативи призведе до ліквідації місцевого самоврядування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування